Ontdek de wereld van de bijen

Bezoek de imker

lezingen & excursies

Er is geen minimum aantal personen verbonden aan een excursie. De kosten zijn 7,50 euro per persoon, met een minimum bedrag van 60,00 euro.

Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.

U krijgt een koffie of thee met een snee peperkoek (met honing). Kinderen krijgen een glaasje ranja.

Schoolklassen betalen 4,00 per leerling met een minimum bedrag van 50,00 euro.

De excursie is het hele jaar door te boeken. Echter is er in de wintermaanden niets bij de bijenhal te zien. Vanwege de kou zullen de bijen dan in hun kasten blijven zitten. Ons advies is om een excursie te boeken wanneer de temperatuur 15 graden of hoger is.

Let op: Wanneer de fruitbomen in bloei staan, zijn er veel bijenvolken op locatie bij de fruitteler. Er zijn dan ook minder bijen in de bijenhal te zien.

Jazeker. De imkerij is rolstoelvriendelijk en toegankelijk. 

Via de Nederlandse Bijenhouders Vereniging worden er jaarlijks Landelijke Open Imkerijdagen georganiseerd. Deze vinden doorgaans in juli plaats. Houd onze site in de gaten voor de eerstvolgende open dag. 

Dit mag u niet missen!

Excursie imkerij

Laat u verwonderen over  de bijzondere wereld van de bij. U zult verbaasd zijn over wat er te ontdekken valt over dit kleine wezentje. 
Imker Peter neemt u in een ongeveer anderhalf durende excursie mee in de wereld van de bijen. Tijdens de excursie leert u vanalles over de bij en het houden van bijen. Er is ruimte voor vragen en na afloop kunt u producten kopen.

Kom gerust langs

Bent u nieuwsgierig naar het leven van de bij en wat het inhoudt om imker te zijn? 

U bent welkom om bij onze imkerij langs te komen. Plan een afspraak en Peter zal u vanalles vertellen over dit mooie beroep.

Dagen tot de open dag

Wij zijn blij dat we dit jaar weer onze deuren konden open zetten en jullie allemaal mochten ontmoeten tijdens de Open Imkerijdagen.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over deze interessante dagen voor jong en oud!

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds